Bort med bæsjen

Bort med bæsjen

I Norge i dag bor det i overkant av 500 000 hunder. Hver hund bæsjer 1-3 ganger i løpet av et døgn. Blir der deilig å gå barbeint i sommer?

Bort med Bæsjen

Dette utgjør omlag 500 000-1 500 000 hundebæsjer. Dersom 20% av hundeeiere lar være å plukke opp etter hunden sin, vil det ligge 100 000-300 000 bæsj klare for å tråkkes på.    

I følge Huseiernes Landsforbund er det i utgangspunktet ikke lov til å kaste hundeposen i naboenes private søppelkasser. Men dessverre er avstanden mellom de offentlige søppelkassene veldig stor. Dette gjelder både by og skog. Resultatet av dette blir uplukkede bæsjer og bæsjeposer overalt. Et lite antall av disse posene er selvsagt bioposer, men er like vel ikke fint og se på. Det er verdt å merke seg at nedbrytningstiden til en vanlig plastpose er 10 – 20 år, avhengig av vær, vind og klimaforhold. En biopose brytes ned i løpet av 40-50 dager.

Målet vårt

Dette prosjektet skal først og fremst putte problemet med hundeavføring inn i søkelyset. Samt inspirere hundeeiere til benytte seg av bioposer. I tillegg ønsker vi å få kommunen til å øke antall søppelkasser. Vårt ønske er å forbedre turopplevelsen til Osloboeren.

Bort Med Bæsjen skal tilby spennende og interaktive løsninger for å bidra til et renere miljø og bedre personlig helse, samt oppfordre brukerne til økt aktivitet utendørs. Et viktig mål er å gjøre Oslo bevisst at et godt miljø er et felles ansvar.

Vår løsning

En GPS-basert applikasjon for “hundebæsj-innsamling”. Bort Med Bæsjen. Applikasjonen skal gi brukeren en oversikt over hvor en uplukket bæsj befinner seg. Dette er for å engasjere mennesker rundt det med en renere by! Vedkommende kan plukke bæsjen, skanne posen og tjene poeng. Eller varsle, via applikasjonen, andre om lokasjonen til bæsjen. Poengene kan byttes inn i produkter eller tjenester hos eventuelle samarbeidspartnere.  

Hvordan fungerer appen?

  1. Ved hjelp av et interaktivt kartsystem kan brukerne både varsle om områder med uplukka hundebæsj, og bli varslet om steder som må ryddes!
  2. Ved utplasserte søppelkasser og digitale boards kan man plukke med seg bæsjeposer med innvendig QR-kode. Hver gang man plukker en bæsj scanner man først QR-koden på posen, og deretter en QR-kode på søppelkassen, før man kaster bæsjeposen i søpla. Slik blir det enklere å forhindre juks, samt holde oversikt over hvilke områder som er renska for bæsj.
  3. For hver gang du scanner og  kaster en bæsjepose, blir du tildelt et poeng i appen. Poengene du samler opp kan brukes til å utløse ulike typer kuponger. Disse kupongene vil være relevante for målgruppen.

 

For å sette fokus på applikasjonen og gi informasjon om konseptet, har vi laget en informasjonsfilm om hvordan konseptet fungerer.

Du kan lese mer om problemet på Stine Kaniewski sin nettside

Møt teamet :

Gruppebilde av teamet

Olivia Dahlen       Gina Korslund         Stine Kaniewski         Emilie Lindberg       Mina Lande