Drømmen om drømmejobben

Drømmen om drømmejobben

For enhver student er målet med studiet å få drømmejobben, men hva er egentlig den egentlig?

 

Drømmejobben - Bildet er laget av Olivia Dahlen

 

For noen har drømmejobben vært en godt skiltet sti, for andre har den vært mer uklar. Mange vil nok råde deg til å tenkte over hvem du er og hva du kan, men når vet du at du har funnet deg selv?

Digital markedsføring er et stort tema, med mange forskjellige roller å tre inn i. Bare det å velge en vei å gå kan være vanskelig nok i seg selv. Hvilke faktorer er det som spiller inn når man velger en stilling? Er det verdiene eller styrkene som skal legges i grunnmuren? Skal man velge en jobb der man tjener bra, eller en jobb som man gleder seg til å gå til?

For å kunne velge riktig vei må man ha kunnskap om de ulike områdene og kunne finne inspirasjon fra noen av dem som har lykkes i bransjen. I forbindelse med Yggdrasilkonferansen 2016 har vi spørt en knippe bransjefolk om deres drømmejobb.

 

stianStian Reinhartsen er CBO i Reinhartsen Consulting og arbeider med å hjelpe bedrifter med digital markedsføring og sosiale medier.

“Min drømmejobb har jeg nå. Jeg reiser rundt, får lov til å jobbe med kommunikasjon og sammen med fantastiske folk. Det finnes ingenting bedre enn det.”

 

ramRam Yoga er fagansvarlig for brukeropplevelse i Computas og har mer enn 15 års erfaring med design av brukervennlige nettløsninger og applikasjoner.

“Jeg må nesten si at drømmejobben for meg er å være designer i IT-prosjekter. Gjerne i komplekse prosjekter som er viktige, dvs der systemene skal gjøre noe nyttig for privatpersoner eller samfunnsnyttig. Jeg har vært så heldig å få jobbe med systemer for flere offentlige etater, blant annet Politiet, Skatteetaten, Statnett og Mattilsynet. I alle de tilfellene har jeg jobbet med systemer som er nødvendige for at samfunnet vårt skal fungere – det har vært veldig givende”.

 

josteinJostein Magnussen har sammen med gode hjelpere bygget opp Netlife Research til å være en drivkraft innen norsk UX, og en virksomhet som internasjonale fagmiljøer ser opp til.

“Jeg føler at jeg har drømmejobben i dag, driver med markedsføring, holder foredrag og jobber med digital strategi hos kunder. Skulle jeg byttet fra Netlife Research, men i samme bransje ville jeg blitt ansvarlig for kundeopplevelse i Elon Musks Hyperloop prosjekt. Hvis jeg skulle bytte bransje ville jeg blitt Ciderprodusent på heltid.”

 

oyvindØyvind Johannessen er utdannet Art director fra Westerdals og har jobbet i NRK siden 2008 etter noen år i reklamebransjen. Han er fagansvarlig for digital design i NRK, og én av to designere i temaet som nå lager ny forside på nrk.no.

“Min drømmejobb er en jobb som lar meg skape noe som har verdi for folk og samfunn, innen et fag som stadig er i endring. Det gjør at man må skjerpe seg, samtidig som erfaring og godt kjennskap til håndverket gjennom mange år gjør det lettere å «navigere» i den raske utviklingen. Det kunne vært som ortopedi-ingeniør eller som produktutvikler av smågodt så lenge de faktorene var til stede. Men den viktigste faktoren ved en drømmejobb er at du jobber med bra folk, både som fagfolk og som folk.”

 

ccChristine Calvert er Norges eneste tekstdoktor og har jobbet med tekst i over 25 år. I tillegg til å drive sitt eget firma er hun foreleser i digital markedsføring på Westerdals Oslo ACT.

“Ja, jeg vil faktisk si at jeg har drømmejobben. Å være tekstdoktor innebærer å holde kurs, verksteder og foredrag innen det jeg brenner for – skriving og kommunikasjon. Jeg har aldri en kjedelig dag! I tillegg har jeg full frihet til å bestemme hvor mye jeg skal jobbe og hvilke oppdrag jeg takker ja til. Å kombinere dette med å være på Westerdals Oslo ACT to dager i uken med inspirerende studenter og gode kolleger, er midt i blinken. Jeg har aldri hatt det bedre enn nå. Det tror jeg at både kunder og studenter merker.”

Med dette i bakhodet gleder vi oss til Yggdrasilkonferansen 2016, og til å snart tre inn i en spennende bransje. Takk for deres inspirerende ord.

 

Innlegget er skrevet i samarbeid med Gina Korslund

Les om Gina sin drømmejobb. 

 

[wp_posts_carousel template=”light.css” post_types=”post” all_items=”15″ show_only=”id” exclude=”” posts=”” ordering=”asc” categories=”” relation=”and” tags=”” show_title=”false” show_created_date=”false” show_description=”false” allow_shortcodes=”false” show_category=”false” show_tags=”false” show_more_button=”false” show_featured_image=”true” image_source=”thumbnail” image_height=”100″ image_width=”100″ items_to_show_mobiles=”4″ items_to_show_tablets=”5″ items_to_show=”6″ slide_by=”2″ margin=”5″ loop=”true” stop_on_hover=”true” auto_play=”true” auto_play_timeout=”800″ auto_play_speed=”800″ nav=”false” nav_speed=”800″ dots=”false” dots_speed=”800″ lazy_load=”false” mouse_drag=”true” mouse_wheel=”false” touch_drag=”false” easing=”linear” auto_height=”false” custom_breakpoints=”:”]